USTAŠA

This weblog is an online protest of Croatian patriots against the current Croatian government under the leadership of Dr. Ivo Sanader and Stipe Mesic who, in the name of democracy, wage a fruitless war against Croatian “fascists” by using the same fascist methods: police repression, destruction of monuments (Budak & Francetic), glorifying Tito’s butchers and curtailing the freedom of media.

subota, rujna 04, 2004

IMOTA DINAROID: ŽIVJELI SPOMENICI !

Krajem kolovoza 2004, čelnik HDZ-a i premijer Hrvatske, dr. Ivo Sanader, naređuje nasilno rušenje spomen ploče ustaškom prvaku Mili Budaku (općina Lovinac) kao i spomenik Juri Francetiću (općina Slunj).

ŽIVJELI SPOMENICI

Piše: Imota Dinaroid

E, moj narode...
Srušili nam spomenike, mamicu im fašističku! Neka. Ima još kamena i mramornih ploča u ovoj zemlji Hrvata. Jer Bog nam davno reče: Kamen je da se kuća gradi, a muha da nad govnom brke topi.Tako su nam rušili i Jelačića, pa smo ga izgradili.Rušili su i naše crkve pa smo ih ponovo digli. I što oni više ruše, "ustaše" će više graditi.

E moj Ivo, što se zbilo?
Što je tebe pohodilo?
Divlji vuci il' gorski hajduci?!

A Ivo sada piruje u europskim salonima. Plješću mu združene prostitutke europskog političkog kupleraja uz smješak leptir mašni i zvuke pomodne glazbe (Good bye, Croatia .....Tamo, tamo da putujem, tamo, tamo da ludujem).

A tek domaća novinska podrepala!
Uzjogunila se ta svrabež našeg mitraljesca Ive, isukala brčine, oštre sablje i teške buzdovane pa opali onako muški po ustašama. I ne zna se tko će jače - ili Jutarnji list, ili Slobodna Dalmacija ili Večernjak ili pak Vjesnik...Sve davno viđeno, isto vino, ista nakićena mladenka, isti svatovi...Sve u ime "ljepše" budućnosti, europske uljudbe i antifašističkog suncokreta.

Naravno, ozbiljne teme zahtijevaju i ozbiljni dijalog. A u Hrvatskoj dijaloga nema. Postoji samo monolog i vlast sile. Stoga u hrvatskim općilima rijetko se kada može pročitati mišljenje i one druge strane, "ustaša" da prostiš. Čovjek bi rekao da oni i ne postoje. Ali, varate se, drugovi. Ustaše su u katakombama, ispod rimskih palača, u našim srcima. Samo ih treba prepoznati. Evo danas, na primjer, ugledah sviježi grafit u Splitu. Piše: HDZ - DIKTATURA! Isto tako, na Veliku Gospu u Imotskom vidjeh 15 000 ustaša na koncertu, na čelu sa poglavnikom kamenih gena - THOMPSONOM. Pjeva se Jure i Boban, Zovi, samo zovi...Isto tako utakmice, banketi, druženja....Sve ustaša do ustaše, mamicu im njihovu (većinom mladi, oni na koje se Europejci i antifašisti najviše pozivaju).

I naravno, rušenjem spomenika Budaku i Francetiću nije samo vandalski čin već će on u svojoj konačnici i još više afirmirati ustašku svijest u očima mladih, nešto slično poput pobune mladih Amerikanaca kad, unatoč vladajućim trubačima "istine", prkosno na leđima nose zastave poraženih "ustaša" iz Texasa (američke južnjačke vojske tijekom građanskog rata). Dakle, u ime različitosti mišljenja i istinske demokracije, ogorčeno se opirem pokušajima da se protiv navodnog fašizma obračunavamo fašističkim metodama. A to je ono što nam je Ivo Sanader sa svojim jurišnicima sada upriličio. Ukratko, digla žaba nogu pa viče: potkuj i mene!

I nema sumnje, ovo je kraj Sanaderovoj izdajničkoj vlasti. Priznajem, njemu sam vjerovao i glasovao za njega na prošlim izborima. Ali nema više! Marš u rupu, repato ništavilo! Među zmije i štakore, među izdajnike! Gubi se sa svojim pobratimom Mesićem, Šeksom, Žužulom i ostalim zološkim vrtom!!!

Moj prijedlog: HDZ se ne smije raspasti, ali ovi trenutni izdajnici (Sanader i drugovi) moraju se isključivo odstraniti unutarnjim pučem te baciti u smetište hrvatske povijesti.

IMOTA DINAROID

0 Comments:

Objavi komentar

<< Home