USTAŠA

This weblog is an online protest of Croatian patriots against the current Croatian government under the leadership of Dr. Ivo Sanader and Stipe Mesic who, in the name of democracy, wage a fruitless war against Croatian “fascists” by using the same fascist methods: police repression, destruction of monuments (Budak & Francetic), glorifying Tito’s butchers and curtailing the freedom of media.

subota, rujna 04, 2004

MILE BUDAK I ČUVARI "ISTINE"

Povodom nesmiljenog "bombaškog napada" mitraljesca IVE SANADERA i njegove šumske družine iz vrha HDZ-a kao i njemu pridruženih "partizanskih jedinica" većinskih hrvatskih općila i političkih komesara protiv hrvatskih ustaša, internet preostaje jedan od rijetkih kanala hrvatske demokracije. Evo jednog takvog uretka koji se poziva na glas razuma:

Mile Budak i čuvari "istine"

Piše GavranX


Svaka dobronamjerna osoba razmišlja svojom glavom. Ili bar nastoji. Međutim postoje i oni koji ponavljanjem od drugih osmišljenih teza nastoje biti modernisti. Pri tome uopće ne razmišljaju da li dvosmislenost ili trosmislenost njihovih stavova ima ikakvog smisla. Bitno je da budu u trendu i da se svide trenutačnim jahačima apokalipse. Pojedinci koji se u svome javnom deklariranju zalažu za osudu svakoga zločina u pojedinačnim se slučajevima ponašaju sasvim drugačije. Ti i takvi pojedinci ne žele niti doći na ideju da je pokušaj atentata na Milu Budaka- zločin, da je ubojstvo Budakove supruge - zločin, da je silovanje i ubojstvo njegove kćeri - zločin. Ti i takvi pojedinci ne žele niti razmisliti o mogućnostima do kojih bi došli ako se ostvari uvid u sudski spis vojnog suda u Zagrebu koji je na smrt osudio Milu Budaka.

Zašto pojedinci i sada robuju isforsiranim floskulama o narodnim sudovima? Zasto pojedinci i sada brane velikosrpske zločine umotane u plašt "narodne revolucije" ? To je pitanje na koje nikako ne mogu naći odgovor! Iz kojih razloga pojedinci brane svoje iščašene stavove da je svaki zločin nad poraženom Hrvatskom vojskom i hrvatskim u II. svjetskom ratu dopušten i normalan a svaki incident hrvatskih vojnika u Domovinskom ratu ratni zločin?

Određena središta moći diktiraju takvu politiku. Oni pojedinci koji nemaju dovoljno znanja da sami razaberu kamo takvi postupci vode a žele se dodvoriti moćnicima ponavljaju do besvijesti teze koje su drugi osmislili. I ne razmišljaju pri tome da su oruđa u tuđim rukama, oruđa preko kojih se zamagljuje istina. Tako je i u ovom slučaju. Konstruira se priča o Budakovom spomeniku. Nije riječ o spomeniku. Riječ je o spomen ploči. Za Budakov grob se ne zna jer oni koji su ga osudili jednako kriju i spise s njegovog suđenja kao i mjesto njegovog posljednjeg počinka. Da se zna gdje je Budakov grob za postavljanje ove ploče ne bi bilo razloga. Da se ne kriju sudski spisi ne bi bilo niti potrebe za ovom inicijativom. Stoga, branitelji prava na "pravdu i istinu" još jednom dobro promislite pa nam kažite: Da li je to pravo ostvarivo svima ili samo onima kojima vi dozvolite !?

http://p200.ezboard.com/fimotacaffefrm28.showMessageRange?topicID=589.topic&start=1&stop=20


0 Comments:

Objavi komentar

<< Home