USTAŠA

This weblog is an online protest of Croatian patriots against the current Croatian government under the leadership of Dr. Ivo Sanader and Stipe Mesic who, in the name of democracy, wage a fruitless war against Croatian “fascists” by using the same fascist methods: police repression, destruction of monuments (Budak & Francetic), glorifying Tito’s butchers and curtailing the freedom of media.

subota, rujna 11, 2004

Sanaderovo Karađorđevo

SANADEROVO KARAĐORĐEVO

Piše: Croata
(izvesci)

U povodu Sanaderovo Karađorđevo pokreće Hrvatsku
(Od vješanja 1945, do "uklanjanja" 2004)


Vlada Ive Sanadera, Milorada Pupovca, Vladimira Jordana i Vesne Škare Ožbolt najnovijim Budak-Francetić potezom pokupila je pljesak takozvane međunarodne zajednice i četnika "s prostora bivše Jugoslavije". Hrvati su opet gledali kako spomenici Hrvatima nekomunistima, kako god da su podignuti, završavaju u ideološkim labirintima postkomunizma, ili u Gliptoteci poput Fernkornova spomenika banu Josipu Jelačiću godine 1945. Budakova ploča i Francetićeva minijatura završili su u "posebnom skladištu", javlja zabrinutoj naciji stanoviti glasnogovornik partije, stranke i vlade.
Državotvorni spomenici idu u otpad po čl. 107. Ustava, a komunistički i dalje ostaju komunistički (ne zna se po kojem paragrafu čijega ustava), jer računaju da smo na njih već oguglali.

(...) Krilnik Jure Francetić i književnik Mile Budak da su živi ne bi dopustili lihvarenje hrvatskoga naroda, zato su svojedobno i ustali i zavrijedili spomen obilježja. Zbog toga su i u demokraciji, kao i u komunizmu, ostali "aveti prošlosti". Tako je u Hrvatskoj mimo volje hrvatskoga naroda napravljen krug od vješanja godine 1945. do rušenja 2004. To se zove totalitarizam i neototalitarizam.


Boljševički antifašizam utjelovljen u tzv. II. armiji je dr. Milu Budaka, hrvatskog intelektualca, književnika, rodoljuba i državotvorca, žrtvu starojugoslavenskoga režima, u jednoj noći osudio "po kratkom postupku" i nekoliko sati kasnije ubio dne 7. lipnja 1945. godine. Partizanima su ga izručile britanske vojne vlasti.


Godine 2004. Vlada Republike Hrvatske na tajnoj sjednici, u noći dne. 26. kolovoza donijela je odluku o rušenju i uklanjanju spomen ploče književniku dr. Mili Budaku u Svetom Roku (usput i krilniku Juri Francetiću u Slunju). Nekoliko sati kasnije, po uzoru na partizane iz godine 1945., vlada je odluku sprovela u djelo, mimo znanja lokalne uprave i samouprave, uz potporu predsjednika Hrvatskog nedržavnog sabora, stanovitoga Šeksa i predsjednika haaške republike, rođenog Ujdurovića.
Budak je suđen i obješen pod okriljem mraka, a pod mračnim okolnostima opet mu je presuđeno pedeset i devet godina kasnije!


U čemu je razlika između vojnoga suda tzv. II. armije maršala Tita i vlade dr. Ive Sanadera, Vladimira Jordana, Milorada Pupovca i Vesne Škare Ožbolt? Samo u tomu što je prvi čimbenik gnjeo hrvatski narod od 1945. do 1990., a drugi čimbenik gnjest će hrvatski narod dok ovaj ne shvati da mora pronaći izlaz iz velike koalicije naoko suprotstavljenih stranaka, SDP i HDZ, uistinu ideoloških blizanaca pod okriljem svenazočnog kvaziargumenta zvanog "Europa".

Pokrenimo Hrvatsku, bez starih i novih Karađorđeva!

Croata

Preuzeto sa Hrvati Amac Foruma
http://www.freewebs.com/hrvati-amac/povijesnatragedija.htm

0 Comments:

Objavi komentar

<< Home