USTAŠA

This weblog is an online protest of Croatian patriots against the current Croatian government under the leadership of Dr. Ivo Sanader and Stipe Mesic who, in the name of democracy, wage a fruitless war against Croatian “fascists” by using the same fascist methods: police repression, destruction of monuments (Budak & Francetic), glorifying Tito’s butchers and curtailing the freedom of media.

četvrtak, travnja 14, 2005

ČASNO JE BITI USTAŠA!

ČASNO JE BITI USTAŠA!

Ustaša, ustanik, disident, puntar, hajduk....
Ima li išta ljepše i plemenitije!!?

Počevši od Isusa Krista, preko Franje Tuđmana, pape Ivana Pavla II ili generala Gotovine, ustaška misao uvijek je bila na rubu - ponižena i osuđivana od strane vladajućeg sistema mišljanja. Isusa su razapeli na križ, Pavelića i u smrti proganjaju, jednako kao i Tuđmana. Ustaški cilj je naime uvijek isti: pružiti se nebesima poput surih sokolova, bliže suncu, bliže Bogu!

Neke ustaše - poput Isusa Krista, sv. Franje Asiškog itd. - provode svoju nauku kroz ideologiju opraštanja i ljubavi. Druge ustaše slijede načelo "Na ljutu ranu - ljutu travu". Na prvi pogled riječ je o krajnje oprečnim pojmovima: ne mogu ljubav i mržnja ići skupa! Ipak, ako sa pojmova "mržnja" i "ljubav" skinemo njihovu ideološku košulju onda dobijamo dva oprečna pola jedne te iste stvarnosti. Dakle, kao što bez noći ne bi bilo ni dana, tako ni bez mržnje ne bi bilo ni ljubavi. Drugim riječima ustaša postaje ustašom samo u suprotnosti prema partizanima i četnicima. Poput mitološke priče o Dedalu i Ikaru, ustaše su uvijek osuđene na smrt. Jer samo istinski vitez nalazi svoje otkupljenje kroz žrtvu za pravdu, domovinu, ideologiju... Dakle, ustaša ne mari za lavež farizeja i nasilništvo novovjeke "demokratske" prdeži "uljudbenih" Europejaca. I dok se građani-Europejci uvijek krste u pravovjerje i "demokratsko" jednoumlje (jedna Europa, jedan svjetonazor, jedna batina!), njihovi ljuti protivnici ustaše - poput palih anđela - pozivaju na pobunu i drugačije mišljenje. Stoga je časno biti ustaša. Međutim, pravih ustaša je malo... Daleko je više kloniranih hibrida - NASTAŠA - a još više krmeljavih gmizavaca koji se busaju u pravednička prsa : MI SMO MJERILO SVIH VRIJEDNOSTI. Već smo čuli... Već vidjeli...

IMOTA
Za dom spremni!

5 Comments:

 • At 16. siječnja 2010. u 13:09, Blogger ivan.ilinic said…

  jedno je volit svoju domovinu i dat život za nju a drugo je klat nedužne ljude a da im se ništa ne dokaže samo radi osvete zbog 30 godina maltretiranja u nazovi-zajedničkoj državi... Trebali smo im vratit na drugačiji način, pametniji, mudriji a ne dopustit da se ime Hrvata i Hrvatske blati po čitavom svijetu nakon rata... i zašto je pavelić pobjegao sa hrvatskim blagom ako je bio takav zaštitnik domovine kakvim ga nazivate... i zašto je dio toga blaga dao englezima za otkup SVOJE slobode a ne ljudi, žena i djece na bleiburškom polju?

   
 • At 28. listopada 2010. u 11:23, Blogger Ivan Markanovic said…

  Svaka čast na blogu:
  ZA dom Spremni

   
 • At 5. siječnja 2011. u 17:11, Anonymous Anonimno said…

  Isus ustasha?! Leci se.:))) Ajde reci mi da li na svetu postoji bolesnija ideologija od ustasha? Biti ustasha znaci biti retardirani bolesnik. Pa da li si svestan kakvo masovno klanje i mucenje su ustase sprovodile nad Srbima. To je satanizam...cisti satanizam. Nema to veze ni sa nacionalizmom niti bilo cim. Satanizam najgori na svetu. Nista vise, nista manje.

   
 • At 11. lipnja 2011. u 06:14, Blogger igorradanovic445@gmail.com said…

  Vidis ovu budalu,cuj casno je ubijati,klati,izivljavati se rusiti,paliti, ma sve ono sto nitko sebi ne bi pozelio,to je navodno casno biti,a to casno zove se ustasa.Ludjak ide dalje u svojim glupostima i kaza da je Isus bio ustasa,za Tudjmana se manje vise zna,nije bio nista bolji od Pavelica,u nekim stvarima se cak i podudaraju,kad je Hrvatska u pitanju,samo su okolnosti u kojima su djelovalibitno drugaciji.Obojica su do zadnjeg dana,smatrali Hrvatsku svojom privatnom prcijom.Pavelic je imao ovlasti ,ma imao sve ovlasti,ministarstva u NDH su bila puka formalnost,pavelic je vedrio i oblacio,bas kao i Tudjman,samo sto se sve to sa strane mnogo bolje vidi,narocito ako nemate nista niti sa jednim niti drugim,a pogotov sa ustasama.Nikad Hrvatska ne bila slobodna i neovisna da nije bilo pametnih Hrvata,a nikako ovih ludjaka casnih ustasa,po meni oni su samo topovsko meso,i nista drugo,zapravo ljudi koji imaju takav mozak i ne vrijede mnogo,ne virjede gotov nista.Kad ih se iskoristi svi od njih ruke peru.

   
 • At 8. prosinca 2016. u 23:17, Blogger Wlad I said…

  sta je pizde kukavicke! sta trazite ovde na blogu USTASA? lecite komplekse iz 1941? 1991? ili mozda 1995? Ustasa je najcistiji oblik Nacional Socijalisticki osvescenog coveka! samo da se otarase smrdljivog cionistickog izbljuvka Hriscanstva! idioti naucite da citate latinicu ..Isus je kao i svi nabrojani bio pobunjenik protiv vladajuceg represivnog rezima! Ustasa je Ustanik, Hajduk borac za slobodu ! moroncine jedne! smrdite po MOJOJ SRBIJI govna jedna ! kad je trebalo nije Vas bilo da branite svoje nego ste kao i vasi preci pokrali i pobegli KOD MENE U SRBIJU ! doci ce dan kad ce SRBI OSVESTITI I POBITI SAV OLOS KOJI SEBE NAZIVA SRBIMA A IJECI KAO PREGAZENO PSETO KAD PRICA ! NEMAMO MALJEVE I JAME ALI IMAMO BAROZE I KOPOVE ELEKTRANA!

   

Objavi komentar

<< Home